HTML

mindig fitten

tuti tippek a fittséghez, ..........hogyan szerezd meg, .........hogyan őrizd meg

Életmód

Reklám

Ajánló

Utolsó kommentek

10 egyszerű tipp az egészséges élethez

2008.04.18. 11:11 tuttitippek

A boldog és egészséges élethez nem kell feltétlenül sok pénz. Az alábbi egyszerű tippekkel Ön is megerőltetés nélkül változtathat.

1. Minden nap egyen reggelit!

Kutatások igazolták, hogy akik rendszeresen esznek reggelit, sokkal jobb egészségnek örvendenek, mint azok, akik kihagyják ezt az étkezést. Igyekezzünk mindenféle ételből magunkhoz venni egy kicsit, így minden tápanyagot beviszünk, amire szükségünk van. Így kevesebb zsír halmozódik fel, és a koleszterinszintünk is rendben lesz, ráadásul jobban tudunk koncentrálni.

2. Egyen halat!

Heti egyszeri alkalommal érdemes tengeri halat enni, ezt állítják legalábbis a szakértők. Az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően csökkentjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. 

3. Aludjon eleget!

A testnek és a szellemnek ki kell pihennie magát, különben betegek, fáradtak leszünk. Bár ez evidensnek tűnik, mégis sokan szenvednek alvászavarokkal, amelyek akár pszichikai problémákat is okozhatnak. De a koncentrációs zavarok is komoly bajokhoz vezethetnek, és ha a munkánkat nem tudjuk elvégezni, az még a legkevesebb. Ha azonban emiatt okozunk közlekedési balesetet, annak már fele sem tréfa. Egy felnőtt szervezetnek 7-10 óra alvásra lenne szüksége, ha nem tud ennyit aludni, kérje orvosa segítségét.

4. Barátkozzon!

Az emberek régen nem csupán a vallás, hanem a közösség miatt is jártak a templomba. Ha oda nem megyünk, menjünk el egy klubba, rendezvényekre, ahol beszélgethetünk. Ez segít megőrözni mentális egészségünket.

5. Tornázzon!

A mozgásnak a mindennapjaink részének kellene lennie, de sajnos nem az. Ha elmenni nem is akarunk, reggel a nyitott ablak mellett tíz perc izomnyújtás, kar-, törzskörzés, néhány guggolás is sokat segíthet. Napi negyed óra séta szintén csodákra képes.

6. Mosson fogat!

Egyes szakértők szerint a napi alapos fogmosás 6,4 évvel hosszabbítja meg az életet. Bár ez furcsának tűnik, mégis igaz lehet, hiszen a baktérium a szánkból könnyedén a szervezetünkbe, a véráramba kerülhet. Napi háromszor öt perc lenne a kívánatos, de van aki a napi kétszer két percet már elfogadhatónak tartja, más pedig a napi egyszeri öt percet hasznosabbnak, mint a háromszori egy-egy percet.

7. Legyen hobbija!

A hobbi olyan dolog, ami kikapcsol, ami közben relaxálni lehet. Ez sok mindenkinek a tévézés, ami - ha nem visszük túlzásba - akár hasznos is lehet. De hímezhetünk, figyelhetjük a madarakat, vagy pasziánszozhatunk is. És a változatosság kedvéért ne a számítógépen, hanem valós kártyával.

8. Védje bőrét!

A bőr gyorsan öregszik, minél több káros hatás éri, annál gyorsabban. Esténként alaposan tisztítsuk meg, védjük a napsugárzástól, és ápoljuk.

9. Nassoljon egészségesen!

Sokat segít, ha chips és csoki helyett valami mást rágcsálunk. Ez lehet zöldség, gyümölcs, magok, bogyók, puffasztott rizs. Nem csak nem hízunk tőlük, de egészségünket is karban tartják.

10. Igyon eleget!

A dehidratáltság tulajdonképpen bármilyen betegséget okozhat, nem csak az egészséggel, de a szépséggel is összefüggésben áll, úgyhogy napi két litert mindenképpen igyunk meg. Ez lehet víz, gyümölcslé, tej, tea, csak ne valami cukros vacak. És ne kávé, mert az vizet von el a szervezetből.

Forrás:életforma.hu

Szólj hozzá!

Címkék: bőr test szellem hobbi mozgás boldog egészséges mentális nass pszichikai omega3 dehidratáltság

A bejegyzés trackback címe:

https://tutifitt.blog.hu/api/trackback/id/tr25430619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása