HTML

mindig fitten

tuti tippek a fittséghez, ..........hogyan szerezd meg, .........hogyan őrizd meg

Életmód

Reklám

Ajánló

Utolsó kommentek

10 tipp a tavaszi fáradtság ellen

2008.04.19. 06:11 tuttitippek

Nem tudsz koncentrálni, állandóan fáradt vagy, nincs kedved semmihez, és legszívesebben egyfolytában csak aludnál? Ne csodálkozz, itt a tavaszi fáradtság időszaka. De nem kell ezt elviselned, jobban érzed majd magad, ha teszel ellene. Dr. Kóczán István, a Blikk orvos szakértőjének tippjeivel búcsút inthetsz a tavaszi fáradtságnak.

1. Alakítsd át étrendedet, lehetőleg kerüld a zsíros falatokat. Egyél több vitaminban és ásványi anyagokban gazdag ételeket, és részesítsd előnyben a zöldségeket és gyümölcsöket. Sokkal több lesz az energiád, ráadásul így a télen fölszedett kilóktól is könnyedén megszabadulhatsz.

2. Legyen a kezed ügyében mindig ásvány- vagy tiszta víz. Tanácsos ebből naponta legalább 1,5-2 liternyit inni.

3. A tavaszi fáradtság ellen hatásos a testmozgás. A legjobb, ha már a napot egy kis reggeli tornával indítod. Tárd ki az ablakot, engedd be a friss levegőt, és végezz néhány üdítő gyakorlatot.

4. Egész nap fitt leszel, ha a reggelt váltózuhannyal kezded. Engedj először kellemes hőmérsékletű vizet, majd hűtsd folyamatosan. Ezt ismételd meg háromszor, de ügyeljen arra, hogy a zuhanyozást hideggel zárd.

5. Ne hanyagold el a szexet sem ebben az időszakban. A testi szerelem rendkívül jót tesz majd testednek és lelkednek egyaránt, meglátod, az évszakkal járó fáradtságnak nyoma sem lesz.

6. Fontos, hogy eleget aludj. Ha teheted, már éjfél előtt bújj ágyba, és szentelj az éjjeli pihenésnek legalább hét órát.

7. Hatásos gyógyír a tavaszi fáradtság ellen, és az immunrendszert is erősíti, ha hetente legalább egyszer elmész szaunázni.

8. Nem panaszkodsz majd kimerültségedre, ha masszázzsal kényezteted magad. Ez nemcsak felfrissít, hanem egyúttal segít a teljes ellazulásban is.

9. Ne ücsörögjön otthon, legyél inkább a szabad levegőn: sétálj, biciklizz, vagy kocogj. A mozgás mellett a tavaszi napfény is jó hatással lesz a közérzetedre.

10. Ha úgy érzed, nem tudsz koncentrálni, csepegtess néhány cseppet a frissítő citrom, borsmenta vagy eukaliptusz illóolajból illatmécsesébe. Hidd el, egy illatos fürdő is sokat segíthet.

Forrás:blikk.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tavaszi fáradtság

A bejegyzés trackback címe:

https://tutifitt.blog.hu/api/trackback/id/tr18430575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása